22 juli 2016, Jos Baeten.

Begin juni kregen alle medewerkers van CSS Breda de cryptische uitnodiging om deel te nemen aan ‘MeYoKa’. Na enkele discussies en onjuiste oplossingen werd bekend dat deze afkorting stond voor ‘Meditatie en Yoga op Kantoor’. In vier ochtendsessies in één week ging het krachtige team van CSS Breda aan de slag met meditatie en yoga.

Op de ochtenden arriveerden de collega’s, een beetje onwennig, in een joggingsbroek voor de sessies. Nog moe vanwege het vroege tijdstip en soms gehaast vanwege files gingen we van start met wat voor velen de eerste kennismaking met yoga en meditatie was.

Yoga1Er werd gestart met een meditatie oefening waarbij we ons concentreerden op de raakvlakken van het lichaam met de vloer. Een ontspannende oefening waarbij een enkeling zelfs in slaap sukkelde. Door de meditatie oefeningen en ademhalingsoefeningen leerden we ons bewust te worden dat we dingen kunnen waarnemen zonder er aandacht aan te besteden. Bovendien werd door yogaoefeningen zoals de Zonnegroet de lenigheid van eenieder op de proef gesteld en dat werkte ook op onze lachspieren. De ochtenden sloten we samen af door samen stevig te ontbijten. Na de vier sessies hebben we onder andere door allemaal een app te downloaden de verbinding gelegd tussen yoga, meditatie en ons werk op kantoor.

Door de verschillende oefeningen in de sessies hebben we geleerd anders naar onszelf te kijken en geleerd hoe we ons op kantoor in de hectiek van de dag even kunnen ontspannen om ons daarna beter te kunnen concentreren. Het heeft ons nog krachtiger gemaakt als team.

Yoga2Krachtig team CSS Breda aan het ontbijt