1e sessie Werkplekleren met Leertechnologie NVO2

By 12 juni 2017 juni 23rd, 2017 Geen categorie

CSS Breda en NVO2 werken samen om Werkplekleren met Leertechnologie op de kaart te zetten in Nederland. Op 1 juni vond de eerste van vier sessies Werkplekleren met Leertechnologie plaats. Organisaties konden deze middag kennismaken met het model van Werkplekleren met Leertechnologie en nieuwe leerprincipes. Onder andere ROC Rivor, Amphia Ziekenhuis, Bouwend Nederland en Zorginstituut Nederland waren aanwezig bij deze sessie.

Het was een warme dag maar dat weerhield de deelnemers er niet van om enthousiast aan de slag te gaan. Dit uitte zich in constructieve gesprekken over Werkplekleren, bijvoorbeeld over waarom het belangrijk is dat werkplekleren gefaciliteerd wordt vanuit de organisatie. Al vrij snel kwam de groep tot de conclusie dat het niet meer gaat over het verschil tussen formeel en informeel leren, maar juist over hoe je werknemers in hun kracht kunt zetten.

De deelnemers van verschillende organisaties maakten kennis met de mogelijkheden van Leertechnologie: zoals Beeldend Trainen, een Virtuele Leeromgeving en een Teamscan. Er werd veel inspiratie gehaald uit het Beeldend Trainen. Het leren van beelden door video’s te analyseren en daar een betekenisvolle dialoog over te voeren werd als zeer positief en uitdagend ervaren. De deelnemers vonden het een inspirerende middag en hebben nieuwe vormen van leren en ontwikkelen op de werkplek ontdekt.

Met professionals van andere organisaties gaan de deelnemers na de sessie online verder in dialoog. In de BlueBird Kenniscommunity kunnen zij kennis en ervaringen uitwisselen over het toekomstige vakgebied van Learning & Development.

 

 

 

CSS Breda maakt organisaties sterker door het invoeren van Werkplekleren met (Beeldende) Leertechnologie. Bij CSS Breda zijn we ervan overtuigd dat onze Leertechnologie onlosmakelijk verbonden is met werkplekleren.