23 mei’16, Jos Baeten.

We zijn er trots op dat het Expertprogramma Beeldend Trainen en de trainingen Birdy Leerkracht, Birdy Manager en Birdy Expert door Registerleraar.nl zijn gevalideerd. De inzet van deelnemers wordt nu erkend en zij kunnen deze professionaliseringsactiviteiten voortaan toevoegen aan hun registerdossier important source.  Zo tonen zij aan dat ze zich blijven ontwikkelen.

In het Expertprogramma Beeldend Trainen (90 RU) worden deelnemers geprofessionaliseerd in het werken met Beeldend Trainen, een aansprekende en innovatieve manier van trainen met een multitouch beeldtafel. Tijdens het expertprogramma maken deelnemers o.l.v. CSS Breda ook een ontwerp voor een beeldende training voor de eigen praktijk incl. een praktijkvideo.

In de training Birdy Leerkracht (80 RU) leiden we leerkrachten op om de sociaal elektronische leeromgeving Birdy te kunnen gebruiken. Birdy Leerkrachten leren opdrachten te ontwerpen en ervaren zelf hoe het is om binnen de Birdy ELO presentaties te delen en elkaar feedback te geven. Naast het aanleren van vaardigheden brengt de training ook een innovatie en verandering binnen de scholen tot stand.

De Birdy Manager ondersteunt de Birdy leerkrachten met Birdy in de klas. In de training leert de Manager ELO Birdy te prepareren en aan te passen, beheren en modereren.

De training Birdy Expert (90 RU) is een train-the-trainer programma waarin de deelnemer wordt opgeleid tot Expert zodat deze zelf leerkrachten kan trainen. De Birdy Expert heeft kennis van en is vaardig in leer- en onderwijsprocessen binnen een (virtuele) leeromgeving. Nagenoeg alle aspecten van leren binnen het Primair Onderwijs komen daarbij aan de orde.

Registerleraar.nl is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs). Het Expertprogramma Beeldend Trainen en de trainingen Birdy Leerkracht, Birdy Manager en Birdy Expert voldoen volgens de registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en zijn gewaardeerd met registeruren.