Het Leerplatform

De afgelopen jaren hebben we tientallen projecten uitgevoerd met onze leertechnologie en dat leidde tot veel lessons learned. We hebben geleerd dat de behoefte van onze klanten het vertrekpunt moet zijn voor de ontwikkeling van onze leertechnologie. Vanuit deze gedachte hebben we een visie ontwikkeld voor Het Leerplatform met als titel: Onlosmakelijk.

Leren en ontwikkelen is onlosmakelijk verbonden met leertechnologie. Het Leerplatform sluit aan bij de nieuwe leerprincipes en onlosmakelijkheid van technologie. Het vormt het digitale portaal waar technologie, leren en werken samenkomen. Het Leerplatform bestaat uit een webapplicatie en een app voor de smartphone en die zijn onderverdeeld in aansprekende en uitdagende blokjes (onderdelen) die leren inspirerend maken. Het is het startpunt voor docenten en studenten die het beste uit zichzelf willen halen.

Hoe werkt het?

De docent kiest zelf met welke blokjes hij zijn lessen opbouwt. Het Leerplatform ondersteunt niet alleen uiteenlopende leeractiviteiten, maar is een accelerator voor nieuwe vormen van leren en opleiden.

Docenten kunnen leerprocessen van studenten beter begeleiden, stimuleren, analyseren en beoordelen
Studenten kunnen individueel en samen op een inspirerende manier leren en presteren
Studenten leren actiever en meer samen en worden meer verantwoordelijk voor hun eigen leerproces
Leerresultaat is minstens 3,5 keer groter als dezelfde werkvorm zonder Het Leerplatform
Uitgelicht

Peer Feedback Community

De Peer Feedback Community (PFC) speelt in op de nieuwste technologie en gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten, jarenlange ervaring en wensen van studenten en docenten. De PFC faciliteert de peerfeedback en reflectiecyclus: Peer feedback en van, door en met elkaar leren staat centraal.

Hoe werkt de Peer Feedback Community?

In de PFC maken deelnemers individueel en in groepsverband producten voor hun opleiding/werkpraktijk. Dit gebeurt met veel leerinteractie zoals feedback geven, argumenteren, toetsen, dialoog en reflecteren. De PFC is te koppelen met bestaande leeromgevingen.

Alle blokjes

Beeldactie

De deelnemers ontvangen een uitnodiging met daarin twee video’s (een van de organisatie en een van de opleider) om de juiste verwachtingen te scheppen over een bijeenkomst.

Dagstart

Deelnemers geven beeldend hun leerbehoeften aan en gaan met deze leerbehoeften actief aan de slag op de werkplek.

Reflectie in Beeld

Deelnemers reflecteren gezamenlijk op de leerbehoeften door middel van hun ingezonden foto’s van werksituaties of onderwerpen.

De Leergame

De Leergame is een applicatie op de smartphone waarmee deelnemers zichzelf kunnen toetsen en ontwikkelgerichte games met beelden kunnen spelen.

Leer- & Ontwikkelscan

De Leer- & Ontwikkelscan is een online tool waarmee de ontwikkeling van individuen en teams op 8 thema’s zichtbaar wordt gemaakt.

Peer Feedback Community

De PFC is een online leeromgeving waarin deelnemers individueel en in groepsverband producten voor hun werkpraktijk maken. Dit gebeurt met veel leerinteractie zoals feedback geven, argumenteren en reflecteren.

eLearning Course

Deelnemers kunnen zich op eigen tempo, niveau en op basis van individuele motivatie bekwamen in vaardigheden of kennis.

Kracht- & Ontwikkelpunten

De deelnemer stelt individueel zijn kracht- en ontwikkelpunten op en kan andere deelnemers uitnodigen om deze te bevestigen en hierbij een toelichting te geven.

Beeldend Trainen Online

Tot het blokje Beeldend Trainen behoort de Beeldinterventiebank waarin tientallen bruikbare rijke praktijkvideo’s staan. Daarnaast kun je als Expert de voortgang van de Beeldsessies en de Leergame bekijken, evenals oefeningen en presentaties van andere Experts Beeldend Trainen.